.

.

lördag 15 februari 2014 Regler för Regnbågsfisket i Rismåla göl.

1. Endast 1 spö i bruk per fiskekort!
2. Allt Mete är forbjudet, utom för innehavare av Karpfiskekort!
3. Max 2 styck laxartade fiskar per dagskort, när dessa är upptagna är kortet förverkat!
4. Årskortsinnehavare får max ta upp 1 styck laxartad fisk per dag!
5. Fiske från båt, flytring eller annat flytetyg är förbjudet!
6. Antalet bryggor är begränsat och möjligheten för flugfiske är begränsat, då dessa är upptagna!
7. Alla bryggor och plattformar beträds på egen risk! 
8. Plattformarna är till för karpfiskarna, man kan använda dem som Regnbågsfiskare, men man får lämna       plats för karpfiskaren!   
9. Karpfiskarna får inte använda bryggorna för stationärt fiske, men man får dock landa sin fisk från bryggorna, om det behövs! Handikappade har företräde till handikappsbryggan!
10. Fiske på badplatsen är förbjudet! (Badplats räknas mellan björkarna som står i strandkanten).
11. Olagligt fiske polisanmälds direkt!
12. Årskort och dagskort är personliga och får ej överlåtas! Fiskekort skall visas upp på begäran av fisketillsyningsman.
13. Allt kräftfiske är förbjudet!
14. All parkering av bilar sker på parkeringsplatsen!
15. Vanlig etik och uppförande gäller, visa hänsyn och håll avstånd till närmsta fiskare!
16. Håll rent runt Rismåla göl och ta med ditt skräp hem eller använd våra soptunnor, som finns runt gölen. 
Vi tackar på förhand för att detta följs. Styrelsen / Nybro fiskeklubb. 
##################################################################################

Karpfiskeregler för Rismåla göl.

1.  Max 3 spö är tillåtet.

2. All karp skall sättas tillbaka i gölen och endast semi – fixed riggs är tillåtna – Alltså inga fasta bly! Användning av så kallade Bent Hooks är förbjudet, då dessa skadar fisken, du kan använda alla krokar på marknaden, men du får inte ändra deras ursprungsform!

3. Karpsäck bör bara användas under tiden du fixar fram din kamera eller för nattfångad fisk. Minimera tiden för säckningen, så inte fisken blir stressad. Säcka fisken över hård botten och i skugga.
Max en karp per säck! Gräskarp får inte säckas, de klarar inte av detta moment. 
Tänk på att under den kalla årstiden, att hela tiden hålla fisken blöt och täckt av en blöt säck, var snabb med bilder mm och minimera tiden var fisken är på land.

4. Avkrokningsmatta, Weighsling och Anti – septiska medel skall användas, Behandla fiskens skador direkt, genom att torka rent skadan och gnid in det anti – septiska medlet och vänta 30 sekunder, innan du sätter tillbaka karpen.

5. Karpfisket sker från land och från våra plattformar, du får använda bryggorna, men inte för stationärt fiske och du får flytta på dig, om det kommer en Regnbågsfiskare till bryggan. Allt karpfiske sker på egen strandkant, vanlig etik och hyfs gäller!

6. Då vi är flera som fiskar karp och allt ska gå rättvist till, så kan vi inte förboka platser – förmäska går bra och då ska du fiska på platsen, men först till kvarn gäller!

7. All eldning sker vid våra tre grillplatser, jag ber även om stor uppmärksamhet vid matlagning, som inte får ske på plattformarna!

8. Alla medlemmar ansvarar för att allt skräp tas hem, fiskeplatsen skall vara ren, när nästa kommer. Släng dina beten i sjön, var de gör nytta, inte på land, var de skapar problem i form av råttor, möss mm.

9.  Vi får inte lämna våra spö obevakade!

10. Vid användning av partikelbeten, så skall dessa vara blötlagda i 24 timmar och kokas i minst 20 minuter och det gäller alla typer av partiklar. Vid minsta tveksamhet rådfråga andra, som kan hjälpa dig.

11. Karpsäckar och Weighslings ska helst tvättas och dessa skall vara torra innan du använder dem. Grunden till detta är rädslan för spridning av viruset Spring Virema. Tvätta och soltorka dina grejer, solens UV strålning dödar dessa bakterier.

12. Karpfiskekortet skall vara inbetalt till kassören senast den 1 april! Avgiften är 660 kronor, varav 600 kronor går till karpfisket och 60 kronor till medlemskapet i Nybro fiskeklubb.

Karpfisket är begränsat till max 16 man och det är tillåtet att ta med sig familjemedlemmar upp till 15 årsålder, dock i följe med målsman, målsmannen ansvarar helt för att alla regler efterhålls.

13. Vi har två gästfiskekort och gästen fiskar på samma plats som medlemmen! Medlemmen ansvarar helt för att gästen följer våra regler och man lämnar inte gästfiskaren ensam på platsen!

14. Allt arbete runt Rismåla göl delas av alla i den mån det går!

15. Inga båtar, baitboats eller annat flytetyg får användas!

16. Vi strävar efter att vara aktiva vid Rismåla göl, så det krävs att man är aktiv inom klubbens arbete och även i fisket.

17. Arrangören av Fish – In och Höstträffen, skall senast en vecka innan, få vetskap om vem som kommer på dessa evenemang, detta för att vi ska ha rätta platserna, mat mm.

Det var våra regler,Varje medlem får godkänna dessa regler och underskriva dem. Du utesluts vid ett regelbrott!
Vi hoppas att detta kan efterhållas och därmed önskar Nybro fiskeklubb, dig många trevliga stunder vid Rismåla göl.  Styrelsen i Nybro fiskeklubb.

##################################################################################

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar